Echtscheidingsadvocaten

Home | Echtscheidingsadvocaten

Echtscheidingsadvocaat bij scheiding

Gaan je ex partner en jij uit elkaar? Dan zit je vast met veel vragen. Bij een scheiding komt veel kijken.

Ook bij beëindiging van geregistreerd partnerschap moet je een advocaat inschakelen. Zowel op emotioneel als praktisch vlak heb je professionele begeleiding nodig.

Onze website streeft ernaar om je een volledig overzicht te bieden. Je wordt zo goed mogelijk begeleid in dit moeilijke proces.

Het Juridisch Netwerk Nederland is om deze reden in het leven geroepen. We gebruiken de hulp en kennis van de bij ons aangesloten familierecht advocaten.

Een echtscheiding advocaat helpt je bij het maken van afspraken tijdens je scheiding. Zijn alle afspraken op papier gezet? Dan kan de advocaat deze door de rechter laten goedkeuren. 

Verloopt het maken van afspraken moeizaam en komen jullie niet meer vooruit? Dan kun je ervoor kiezen om de knoop te laten doorhakken door de rechter. Dit gebeurt soms ook bij slechts een aantal onderwerpen waar jullie zelf niet uitkomen. Je advocaat zorgt voor goede begeleiding.

Je kunt er ook voor kiezen om samen één advocaat in te schakelen. Dit noemen we mediation. Je gaat dan samen met je partner onder begeleiding van de mediator afspraken maken. De mediator probeert zoveel mogelijk tot een compromis te komen waarmee beide partners tevreden zijn.

Komen jullie er toch niet in goed overleg uit? Dan kun je ervoor kiezen om een eigen advocaat in te schakelen.

Heb je snel een advocaat nodig? Neem dan contact met ons op! Wij brengen je direct in contact met een van onze advocaten.

Wanneer heb ik een echtscheidingsadvocaat nodig?

Als je gaat scheiden heb je hulp van een advocaat nodig. Deze kan de scheiding voor jou aanvragen bij de rechter. Een advocaat weet precies welke zaken goed geregeld moeten worden tijdens een scheiding.

Je kunt hierbij denken aan:

  • het verdelen van de bezittingen;
  • afspraken die moeten worden gemaakt over de kinderen;
  • wie in de gezamenlijke woning blijft wonen;
  • financiële kwesties zoals partner- of kinderalimentatie;
  • de verdeling van de pensioenen;
  • onenigheden over de huwelijkse voorwaarden.

Zijn als deze onderwerpen besproken en op papier gezet? Dan dient de advocaat het echtscheidingsverzoek in bij de rechter. De advocaat kent alle juridische valkuilen en zorgt ervoor dat de scheiding zo goed mogelijk verloopt.

Bij een scheiding zijn er veel belangrijke zaken die geregeld moeten worden. Daarom is het van groot belang om een goede advocaat in te schakelen. Deze website verzekert je van de juiste informatie en goede advocaten en mediators.

Tarieven echtscheidingsadvocaat

Over het algemeen is een intakegesprek bij de meeste advocaten gratis. Daarna zal de advocaat samen met jou duidelijke afspraken maken over de kosten.

De precieze kosten van een scheiding zijn helaas niet vooraf te geven. Deze kosten verschillen namelijk per advocaat. Sommige advocaten werken op basis van een vast tarief en anderen op basis van een uurtarief.

Bovendien hangt het af van de tijd en energie die een advocaat in jullie scheiding steekt. Ook de complexiteit van jouw scheiding is bepalend. Beide elementen hebben ook invloed op de kosten.

Heb je een kennismaking gehad met je advocaat? Dan maakt deze een inschatting van het aantal uren dat nodig is voor jouw zaak. De advocaat komt op basis daarvan met een betalingsvoorstel.

Echtscheidingsadvocaat pro deo

In Nederland is het mogelijk om subsidie te krijgen voor rechtsbijstand. Dit kan wanneer je de advocaatkosten niet (volledig) zelf kunt betalen. Niet alle advocaten werken overigens op basis van gefinancierde rechtsbijstand. De advocaten die dit wel doen worden toevoeging of pro deo advocaat genoemd.

Het hangt van je inkomen en eigen vermogen af of je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand. Er gelden namelijk verschillende inkomensgrenzen voor alleenstaanden, alleenstaanden met minderjarige kinderen en gehuwden/samenwonenden.

Heb je recht op een toevoeging (gesubsidieerde rechtsbijstand)? Dan moet je zelf eenmalig een eigen bijdrage aan de advocaat betalen. De hoogte van de eigen bijdrage is ook afhankelijk van je inkomen en eigen vermogen.

De overige advocaatkosten die je maakt voor een echtscheidingsadvocaat worden bij een toevoeging vergoed door de overheid.

Een goede echtscheidingsadvocaat bij jou in de buurt

Heb je hulp nodig bij het regelen van een echtscheiding? Wij brengen je graag in contact met gespecialiseerde familierecht advocaten/mediators.

Binnen ons netwerk werken vele advocaten met jarenlange ervaring. Ze zijn ervaren in echtscheiding en gaan deskundig te werk. Daarnaast helpen wij je graag bij het maken van de geschikte keuze voor een advocaat. Ben je op zoek zijn naar een echtscheidingsadvocaat? Neem dan contact met ons op.

Vereniging van echtscheidingsadvocaten

Wil je een advocaat met veel specifieke kennis inschakelen?

Advocaten die aangesloten zijn bij vFAS zijn zeer gespecialiseerd in echtscheidingen. Lidmaatschap van een advocaat is mogelijk na tenminste 5 jaar ervaring. De advocaat moet bovendien een opleiding van 3 jaar hebben gevolgd om zich extra te laten specialiseren.

Om het lidmaatschap te behouden moet een advocaat zich blijven bijscholen. Hierdoor is de advocaat goed op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen.

Echtscheidingsadvocaten per provincie

Klik op een provincie

Meest gezochte plaatsen in Nederland

Amsterdam
Rotterdam
Den Haag
Utrecht
Eindhoven
Groningen
Tilburg
Almere
Breda
Zwolle