Juridisch

Gemeenschap van goederen

Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd dan betekent dat dat alle spullen gemeenschappelijk zijn. Als u en uw partner uit elkaar gaan, moeten alle bezittingen eerlijk worden verdeeld (50/50 dus).

Huwelijkse voorwaarden

Als u getrouwd bent op huwelijkse voorwaarden dan is er geen gemeenschap van goederen. Voor of tijdens het huwelijk heeft u samen afgesproken wat van wie is. De ander kan hier geen aanspraak op maken. Er zijn verschillende vormen van huwelijkse voorwaarden. Afhankelijk daarvan kan uw advocaat bepalen hoe alles verdeeld moet worden.

Scheiding van tafel en bed

Wilt u wel uit elkaar maar niet scheiden? Bijvoorbeeld om godsdienstige of financiële redenen? Dan kan een scheiding van tafel en bed iets voor u zijn.

Internationale echtscheiding

Als u bent getrouwd met een buitenlandse partner of het huwelijk in het buitenland is gesloten of u in het buitenland woont, dan krijgt u met Internationaal Recht te maken. Dat is een ingewikkeld rechtsgebied.

Echtscheiding en een eigen zaak

Wanneer u besloten heeft om te gaan scheiden, dan heeft dit ook gevolgen voor u als ondernemer en uw eigen zaak. Denkt u bijvoorbeeld aan de waarde van uw eigen zaak of de gevolgen als u en uw partner beide werkzaam zijn in de onderneming.

Advies nodig? Wij nemen uw zorgen uit handen!

Bel 085 – 029 10 00 Lokaal tarief Direct iemand aan de lijn.
7 dagen per week, ook 's avonds.
Geheel vrijblijvend!


Of stel uw vraag.
Wij bellen u binnen één werkdag terug.
Stel uw vraag

De dienstverlening van Echtscheiding.nl wordt beoordeeld met een 9.1 (678 beoordelingen) De hoogste score is een 10.