Samen scheiden / mediation

Rubriek :

Kunt u nog goed met uw (ex-)partner communiceren? Heeft u kinderen? Voorkom hoog oplopende conflicten. Vraag samen de scheiding aan. Door samen te scheiden verloopt de procedure snel en efficiënt. Dat kan u veel kosten besparen.

Contact met mediator of advocaat

Wilt u contact met een advocaat of mediator? HetJNN adviseert u kosteloos over de mogelijkheden. Neem contact op via 085 – 029 10 00 of via het formulier. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze.

085 – 029 10 00
Lokaal tarief
Direct iemand aan de lijn.
7 dagen per week, ook 's avonds.
Geheel gratis en vrijblijvend!

Samen naar een advocaat

Bent u 'on speaking terms' en het samen volledig met elkaar eens over hoe u het wilt regelen? Dan maakt u samen een afspraak met een advocaat. De advocaat behartigt beide belangen en kiest geen partij. De advocaat informeert u over het juridische deel en schrijft de gemaakte afspraken op in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan (als er kinderen zijn).

Mediation (door advocaat of mediator)

Bent u wel 'on speaking terms' maar het samen niet op alle punten eens over hoe je het wilt regelen? Dan maakt u samen een afspraak met een mediator (dit kan een advocaat zijn die ook mediation doet). De mediator helpt u eerst om de geschilpunten op te lossen. De mediator behartigt beide belangen en kiest geen partij. De mediator informeert u over het juridische deel en maakt samen met u het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan (als er kinderen zijn).

Samen scheiden procedure

Nadat u het echtscheidingsconvenant (en/of ouderschapsplan) heeft ondertekend zorgt de advocaat of mediator er voor dat de echtscheiding officieel wordt. De rechter bekrachtigt de gemaakte afspraken en neemt alleen nog de formele scheidingsbeslissing. Daarna wordt de echtscheiding ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand. De echtscheiding is nu definitief en er wordt doorgeprocedeerd. Advocaat of mediator helpen u samen van A tot Z om de echtscheiding te regelen.

Convenant en ouderschapsplan

Alle afspraken in verband met de scheiding worden vastgelegd in een overeenkomst. Dit wordt ook wel echtscheidingsconvenant genomen. De belangrijkste afspraken in het convenant gaan over de kinderen (ouderlijk gezag, omgang, kinderalimentatie), de partneralimentatie, de woning, de verdeling van de bezittingen, de schulden en de pensioenrechten. Als u nog andere specifieke zaken wilt regelen dan kan dit ook in het convenant. Als u kinderen heeft met uw partner dan is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.

 

Advies nodig? Wij nemen uw zorgen uit handen!

Bel 085 – 029 10 00 Lokaal tarief Direct iemand aan de lijn.
7 dagen per week, ook 's avonds.
Geheel vrijblijvend!


Of stel uw vraag.
Wij bellen u binnen één werkdag terug.
Stel uw vraag

De dienstverlening van Echtscheiding.nl wordt beoordeeld met een 9.1 (660 beoordelingen) De hoogste score is een 10.