Home | Scheiden | Vechtscheiding
Vechtscheiding

Vechtscheiding, wat is het?

Een echtscheiding verloopt helaas niet altijd soepel. Soms is het zo dat jij en je partner niet op één lijn liggen over de te maken afspraken waarna er ruzie ontstaat. Wanneer zo’n echtscheiding escaleert wordt er gesproken van een vechtscheiding. Het inschakelen van een mediator heeft dan weinig zin. Het is van belang dat beide partners een eigen advocaat in de arm nemen omdat het belangrijk is dat je goede begeleiding krijgt. 

Kinderen en een vechtscheiding

In het geval van een vechtscheiding ruziën de ouders vaak over de kinderen. Als de emoties hoog oplopen is het belangrijk dat de kinderen daar niet de dupe van worden. De omgangsregeling en de kinderalimentatie zijn vaak zaken waarover geen overeenstemming wordt bereikt. Toch is het belangrijk om deze afspraken vast te leggen in een ouderschapsplan. Als je kinderen hebt en je wilt scheiden, is een ouderschapsplan verplicht. 

Hoe voorkom je een vechtscheiding?

Het is belangrijk dat jij en je ex-partner goed met elkaar blijven communiceren. Leg de schuld niet alleen maar bij je ex-partner, maar luister ook naar de ander. Het heeft geen zin om te blijven hangen in het verleden. Kijk vooruit en probeer in overleg afspraken over de toekomst te maken. Een vechtscheiding voorkom je het best door vanaf het begin een goede echtscheidingsadvocaat of mediator in te schakelen. Je wordt bijgestaan door iemand die er verstand van heeft en er zullen geen misverstanden ontstaan met betrekking tot jouw juridische positie. Het doel van een advocaat of mediator is juist om problemen te voorkomen in een vroeg stadium.