10+ jaar

Toonaangevend in rechtshulp

150+

Gespecialiseerde advocaten

30.000+

Juridische zaken behandeld

Home | Scheidingshulp | Echtscheiding Advocaat

Echtscheiding Advocaat

Wat is een echtscheidingsadvocaat? Waarom moet ik een echtscheidingsadvocaat inschakelen?
Wat zijn de kosten? Het Juridisch Netwerk Nederland brengt je graag in contact met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat.

Wat is een echtscheidingsadvocaat

Als je met een scheiding te maken krijgt is het belangrijk dat je wordt bijgestaan door een specialist op echtscheidingsgebied, bijvoorbeeld een familierecht-advocaat. Een familierecht-advocaat heeft zich gespecialiseerd op het recht dat te maken heeft personen- en familierecht. Daar horen echtscheidingen ook bij. Een echtscheidingsadvocaat is een familierecht-advocaat met veel ervaring op het gebied van echtscheidingen.

Waarom een echtscheidingsadvocaat?

Een advocaat helpt met veel zaken die spelen tijdens een echtscheiding. Denk hierbij aan het verdelen van de bezittingen, de afspraken die moeten worden gemaakt over de kinderen en nog veel meer. De advocaat zal het echtscheidingsverzoek bij de rechter indienen. Een echtscheidingsadvocaat kent de juridische valkuilen en zorgt voor een goede regeling.

Wat zijn de kosten voor een advocaat?

Bij veel advocaten is een eerste gesprek gratis en daarna worden duidelijke afspraken over de kosten gemaakt. Sommige advocaten werken op basis van een vast tarief.

De meeste advocaten werken op basis van een uurtarief. De advocaat kan een inschatting maken van het aantal uren dat hij of zij nodig heeft voor de zaak zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Pro deo

In Nederland bestaat de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een toevoeging of pro deo advocaat genoemd. Het hangt van je inkomen en vermogen af of je in aanmerking komt voor deze subsidie. Als je in aanmerking komt voor een toevoeging dan hoef je zelf eenmalig een eigen bijdrage aan de advocaat te betalen, de overige advocaatkosten worden door de overheid vergoed.

Waar kan ik een goede echtscheidingsadvocaat vinden?

HetJNN brengt je graag in contact met gespecialiseerde familierecht advocaten of mediators. Binnen ons netwerk werken veel familierecht advocaten met jarenlange ervaring met echtscheidingen. HetJNN helpt je bij het maken van de beste keuze.

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug.

Wilt u ons inschakelen?

Neem dan contact met ons op:

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 8:00-18:00

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug