10+ jaar

Toonaangevend in rechtshulp

150+

Gespecialiseerde advocaten

30.000+

Juridische zaken behandeld

Home | Scheidingshulp | Echtscheidingsadvocaat

Echtscheidingsadvocaat

Wat is een echtscheidingsadvocaat? Waarom moet ik een echtscheidingsadvocaat inschakelen?
Wat zijn de kosten? Bij Het Juridisch Netwerk Nederland ben je aan het juiste adres. Het Juridisch Netwerk Nederland brengt je graag in contact met een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat.

Wat is een echtscheidingsadvocaat

Als je met een scheiding te maken krijgt is het belangrijk dat je wordt bijgestaan door een specialist op echtscheidingsgebied, bijvoorbeeld een familierecht-advocaat. Een familierecht-advocaat heeft zich gespecialiseerd op het recht dat te maken heeft personen- en familierecht. Daar horen echtscheidingen ook bij. Een echtscheidingsadvocaat is een familierecht-advocaat met veel ervaring op het gebied van echtscheidingen. Een echtscheidingsadvocaat kan je helpen om het huwelijk te ontbinden.

Waarom een echtscheidingsadvocaat?

Om een echtscheiding bij de rechter aan te kunnen vragen heb je een advocaat nodig. Een advocaat helpt met veel zaken die spelen tijdens een echtscheiding. Denk hierbij aan het verdelen van de bezittingen, de afspraken die moeten worden gemaakt over de kinderen en nog veel meer. De advocaat zal het echtscheidingsverzoek bij de rechter indienen. Een echtscheidingsadvocaat kent de juridische valkuilen en zorgt voor een goede regeling. Omdat er veel belangrijke zaken moeten worden geregeld bij een scheiding is het van belang om een goede familierecht advocaat in de arm te nemen.

Een mediator inschakelen?

Wanneer je nog goed overweg kan met je partner kun je beslissen om samen met je partner naar een advocaat te gaan. Dit wordt mediation genoemd. Indien jij en je ex partner kinderen hebben en met elkaar door één deur kunnen is het aan te raden om voor mediation te kiezen.

Wat zijn de kosten voor een advocaat?

Bij veel advocaten is een eerste gesprek gratis en daarna worden duidelijke afspraken over de kosten gemaakt. Sommige advocaten werken op basis van een vast tarief.

De meeste advocaten werken op basis van een uurtarief. De advocaat kan een inschatting maken van het aantal uren dat hij of zij nodig heeft voor de zaak zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

Pro deo

In Nederland bestaat de mogelijkheid om subsidie te krijgen voor rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een toevoeging of pro deo advocaat genoemd. Het hangt van je inkomen en vermogen af of je in aanmerking komt voor deze subsidie. Als je in aanmerking komt voor zo’n toevoeging dan hoef je zelf eenmalig een eigen bijdrage aan de advocaat te betalen. De overige kosten die je maakt voor een echtscheidingsadvocaat worden dan vergoed door de overheid.

Waar kan ik een goede echtscheidingsadvocaat vinden?

HetJNN brengt je graag in contact met gespecialiseerde familierecht advocaten of mediators. Binnen ons netwerk werken familierecht advocaten met jarenlange ervaring. Zij zijn gespecialiseerd in echtscheidingen en zullen jou op professionele wijze helpen met de echtscheiding. HetJNN helpt je zo goed mogelijk bij het maken van de geschikte keuze.

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug.

Wilt u ons inschakelen?

Neem dan contact met ons op:

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 8:00-18:00

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug