10+ jaar

Toonaangevend in rechtshulp

150+

Gespecialiseerde advocaten

30.000+

Juridische zaken behandeld

Home | Echtscheidingsblogs | Gezagsregister digitaal

Gezagsregister digitaal

Het digitale Gezagsregister is een openbaar register waarin wordt geregistreerd wie er gezag over het minderjarig kind uitoefent. Advocaten kunnen zo snel een bewijs van het ouderlijk gezag over een kind opvragen. Dit is bijvoorbeeld efficiënt bij het regelen van een echtscheiding omdat er nu snel gecontroleerd kan worden of beide ouders gezamenlijk gezag hebben of niet. Je kunt een uittreksel uit het Gezagsregister aanvragen bij alle rechtbanken in Nederland.
Ouders die niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben, hebben niet automatisch het gezamenlijk gezag over het minderjarige kind. Via het digitale Gezagsregister kan er een aanvraag worden gedaan door de ouders voor het gezamenlijk ouderlijk gezag.
Wanneer er  iemand anders dan de ouders het gezag heeft over het minderjarige kind noem je dit een voogd. Ouders kunnen zelf een voogd aanwijzen door een schriftelijk aanvraag in te dienen bij de rechtbank. Deze voogd wordt vervolgens ingeschreven in het digitaal Gezagsregister.

Direct advies?

Neem dan contact met ons op.

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 8:00-21:00
085 019 2020

Of laat ons jou terugbellen.

Op werkdagen bellen we je binnen 1 uur terug.