Home | Mediator scheiding
Mediator scheiding

Direct advies?

Neem contact met ons op.

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 21:00

Wat is een mediator scheiding?

Het inschakelen van een mediator scheiding is vaak een goede optie wanneer jij en je partner gaan scheiden. De mediator is een onafhankelijke derde die jullie samen begeleid tijdens de scheiding zonder dat er een conflict ontstaat. Dit wordt ook wel echtscheiding mediation genoemd.

Wat doet een mediator bij scheiding?

De scheidingsmediator kan jou en je partner begeleiden bij alle afspraken gedurende jullie scheiding. Deze helpt jullie bij onderwerpen als:

  • de verdeling van de zorg en opvoeding van de kinderen;
  • een omgangsregeling tussen ouders en kind zoals co ouderschap;
  • kinder- en partneralimentatie;
  • spaargeld en/of schulden;
  • de koopwoning.

Ook zorgt de scheidingsmediator ervoor dat jullie scheiding zo goed mogelijk verloopt. Hierbij worden de kosten zoveel mogelijk beperkt. Het eindeloos doorprocederen is uiteraard voor geen van jullie beiden prettig.

Hebben je ex partner en jij uiteindelijk in goed overleg afspraken gemaakt? Dan helpt de mediator jullie ook bij het op papier zetten hiervan.

Wat kost een mediator bij scheiding?

De kosten voor mediation zijn geheel afhankelijk van wat de situatie is en wat er geregeld moet worden. Zijn er kinderen? Dan moet er natuurlijk meer besproken worden.

Komen je ex partner en jij tot goede afspraken? Dan is het in sommige situaties mogelijk om vooraf een prijsafspraak te maken. Dat kan voordeliger zijn voor jullie. Vraag altijd naar de mogelijkheden of bel ons voor meer informatie.

Hoe lang duurt een scheiding met mediator?

Gemiddeld duurt een echtscheidingsprocedure 6 tot 10 weken. Ook de duur van een echtscheidingsprocedure is gedeeltelijk afhankelijk van de partners en het aantal gesprekken. De mediator zorgt vanaf het begin voor een plan van aanpak waarin alle onderwerpen ter sprake komen.

Als jullie er samen uitkomen is een scheiding met een mediator beter. Het inschakelen van een eigen advocaat kost meer tijd en is duurder.

Mediator scheiding bij jouw in de buurt nodig?

Wij helpen je bij het kiezen van de juiste advocaat of mediator. Benieuwd naar welke advocaat en mediators er bij jou in de buurt werkzaam zijn? Zie hiervoor: advocaten.