Home | Mediator scheiding
Mediator scheiding

Direct advies?

Neem contact met ons op.

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 21:00

Wat is een mediator scheiding?

Een belangrijk aspect is bijvoorbeeld of je nog goed kan communiceren met jouw (ex-)partner. Hebben jullie samen kinderen? In dat geval is het aangeraden om hoog oplopende conflicten te voorkomen. De scheidingsmediator zou je hierbij kunnen helpen. Hij of zij kan ook de scheiding aanvragen voor jullie. Ook wel mediator scheiding genoemd. Via scheiding mediation verloopt de procedure snel en efficiënt. Dat kan veel kosten besparen.

Wat doet een mediator bij scheiding?

Je bent getrouwd of je hebt een geregistreerd partnerschap en je gaat scheiden. Er moet dan veel geregeld worden.

Jij en je partner moeten afspraken maken. De scheidingsmediator kan jou en je partner begeleiden gedurende jullie scheiding. Hij of zij helpt jullie bij onderwerpen als:

  • de verdeling van de zorg en opvoeding van de kinderen,
  • spaargeld en/of schulden, koopwoning enzovoort.

Ook kan de scheidingsmediator ervoor zorgen dat jullie scheiding zo goed mogelijk verloopt, waarbij ook de kosten zoveel mogelijk worden beperkt. Het eindeloos doorprocederen is voor geen van beiden een plezier. De mediator scheiding bemiddelt en zorgt ervoor dat jullie samen in goed overleg tot afspraken komen.

Wat kost een mediator bij scheiding?

Dit is geheel afhankelijk van wat de situatie is en wat er geregeld moet worden. Zijn er kinderen? Dan moet er natuurlijk meer besproken worden.

Als jullie als partners goed tot afspraken kunnen komen, is het in sommige situaties mogelijk om vooraf een prijsafspraak te maken. Dat kan voordeliger zijn voor jullie. Vraag altijd naar de mogelijkheden, of bel ons voor meer informatie.

Hoe lang duurt een scheiding met mediator?

Gemiddeld duurt een echtscheidingsprocedure van 6 tot 10 weken. Ook de duur van een echtscheidingsprocedure is gedeeltelijk afhankelijk van de partners en de aantal gesprekken. De mediator zorgt vanaf het begin voor een plan van aanpak waarin alle onderwerpen ter sprake komen.

Als jullie samen eruit komen is een scheiding met een mediator sneller en goedkoper. Dan een eigen advocaat in te schakelen.

Mediator scheiding bij jouw in de buurt nodig?

Wij helpen je bij het kiezen van de juiste advocaat/mediator. Benieuwd naar welke advocaat/mediators er bij je in de buurt werkzaam is? Zie hiervoor: advocaten.