10+ jaar

Toonaangevend in rechtshulp

150+

Gespecialiseerde advocaten

30.000+

Juridische zaken behandeld

Home | Scheiden | Mediation

Mediation

Kun je nog goed met jouw (ex-)partner communiceren? Hebben jullie samen kinderen? Voorkom hoog oplopende conflicten. Vraag samen de scheiding aan. Door samen te scheiden verloopt de procedure snel en efficiënt. Dat kan veel kosten besparen.

Samen naar een advocaat

Zijn jullie ‘on speaking terms’ en het samen volledig met elkaar eens over hoe jullie de scheiding willen regelen? Dan kunnen jullie samen een afspraak met de advocaat maken. De advocaat behartigt beide belangen en kiest geen partij. De advocaat adviseert over het juridische deel en schrijft de gemaakte afspraken op in een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan (als er kinderen zijn).

Mediation (door advocaat of mediator)

Zijn jullie wel ‘on speaking terms’ maar het samen niet op alle punten eens over hoe je het wil regelen? Dan kunnen jullie een afspraak met een mediator maken (dit kan een advocaat zijn die ook mediation doet). De mediator helpt met het oplossen van geschilpunten. De mediator behartigt beide belangen en kiest geen partij. De mediator adviseert over het juridische deel en maakt samen met jullie het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan (als er kinderen zijn).

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug.

Wilt u ons inschakelen?

Neem dan contact met ons op:

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 8:00-18:00

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug

Samen scheiden procedure

Nadat je het echtscheidingsconvenant (en/of ouderschapsplan) heeft ondertekend zorgt de advocaat of mediator er voor dat de echtscheiding officieel wordt. De rechter bekrachtigt de gemaakte afspraken en neemt alleen nog de formele scheidingsbeslissing. Daarna wordt de echtscheiding ingeschreven in de registers van de Burgerlijke Stand. De echtscheiding is nu definitief en er wordt niet meer doorgeprocedeerd.  Een advocaat of mediator kan je van A tot Z door de echtscheiding helpen.

Convenant en ouderschapsplan

Alle afspraken in verband met de scheiding worden vastgelegd in een overeenkomst. Dit wordt ook wel echtscheidingsconvenant genomen. De belangrijkste afspraken in het convenant gaan over de kinderen (ouderlijk gezagomgangkinderalimentatie), de partneralimentatiede woning, de verdeling van de bezittingen, de schulden en de pensioenrechten. Als je nog andere specifieke zaken wil regelen dan kan dit ook in het convenant. Als je kinderen hebt met je partner dan is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.