10+ jaar

Toonaangevend in rechtshulp

150+

Gespecialiseerde advocaten

30.000+

Juridische zaken behandeld

Home | Scheiden

Hoe werkt scheiden?

Als je gaat scheiden, moet er veel geregeld worden. Denk aan afspraken over de kinderen, de woning en de financiën. Om de scheiden te kunnen regelen, heb je altijd een advocaat nodig. Het scheidingsproces begint met de keuze voor een eigen advocaat of samen naar een mediator.

Scheiding aanvragen

Een scheiding aanvragen verloopt in stappen. We hebben deze stappen voor jou op een rijtje gezet. Wil jij een scheiding aanvragen dan kunnen wij jou hierbij helpen. Neem contact met ons op en wij helpen je graag bij de keuze voor de juiste advocaat of mediator. Meer informatie.

Samen naar een advocaat of mediator

Als je nog goed met je partner kunt communiceren is het sneller, eenvoudiger en goedkoper om samen met een advocaat een overeenkomst (convenant) op te stellen en een verzoek tot echtscheiding te doen. Meer informatie.

Ieder een eigen advocaat

Als jullie er met onderling overleg niet uit komen, dan is het mogelijk dat jij met je eigen advocaat een eenzijdig verzoekschrift indient. Jouw partner krijgt dan de gelegenheid om – ook met een eigen advocaat – een verweerschrift in te dienen. Daarna vindt er een zitting bij de rechter plaats waar de standpunten kunnen worden toegelicht. De rechtbank doet daarna de uitspraak. Meer informatie.

Spoedprocedure / voorlopige voorziening

In een aantal gevallen kan je de rechter vragen om een snelle beslissing te nemen. Dit kan als er dingen geregeld moeten worden die niet lang(er) op zich kunnen laten wachten. Zo’n procedure wordt een voorlopige voorziening genoemd. Meer informatie.

Of laat ons u terugbellen

Op werkdagen bellen we u binnen 1 uur terug.