Home | Hulp bij scheiding
Hulp bij scheiding

Direct advies?

Neem contact met ons op.

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 21:00

Hulp bij scheiding

Wanneer je besluit om te gaan scheiden komt er van alles op je af. Het is belangrijk dat je een echtscheidingsprocedure met goede begeleiding start. Maar waar moet je beginnen en wat zijn de opties? Als je hulp wilt inschakelen bij jouw scheiding, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We kunnen je direct in contact brengen met een geschikte echtscheidingsadvocaat of mediator.

Echtscheidingsadvocaat

Kies je voor een eigen advocaat, dan helpt de advocaat jou bij de scheiding en komt hij/zij op voor jouw belangen. Jouw (ex-)partner kiest ook voor een eigen advocaat. Meestal wordt een eigen advocaat gekozen wanneer de communicatie tussen partners is verslechterd en het niet meer mogelijk is om samen tot afspraken te komen.

Mediation

Een mediator kan je helpen bij de scheiding. Samen met de mediator maken jullie afspraken over de scheiding, de kinderen, de woning en de financiën. Hierbij is het van belang dat de partners nog goed met elkaar kunnen communiceren, omdat zij uiteindelijk samen tot afspraken moeten komen. Achteraf heb je nog een advocaat nodig, om het echtscheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank.

Ieder een eigen advocaat

Als je er onderling niet uitkomt, kun je met jouw eigen advocaat een eenzijdig verzoekschrift indienen. Jouw partner krijgt dan de gelegenheid om – ook met een eigen advocaat – een verweerschrift in te dienen. Daarna vindt er een zitting bij de rechter plaats waar de standpunten kunnen worden toegelicht. De rechtbank doet daarna de uitspraak.

Advocaat of mediator inschakelen

Twijfel je over wie je wil inschakelen of heb je behoefte aan advies. Bel ons op en leg je situatie aan ons voor. Wij kunnen je adviseren wat je het beste kunt doen. Desgewenst brengen we je ook meteen in contact met een echtscheidingsadvocaat.