Home | Hulp bij scheiding
Hulp bij scheiding

Direct advies?

Neem contact met ons op.

  • Gratis adviesgesprek
  • Direct een jurist aan de lijn
  • Bereikbaar op werkdagen van 08:00 – 21:00

Hulp bij scheiding

Als je wilt scheiden heb je hulp nodig. Wanneer je gaat scheiden komt er van alles op je af. Het is belangrijk om alles goed te regelen voordat je een echtscheiding procedure start. Waar moet je beginnen en wat zijn de opties?

Als je hulp wilt inschakelen bij jouw scheiding ben je bij ons aan het goede adres. Wij luisteren naar jouw verhaal. Onze medewerkers zijn juridisch onderlegd. Ze kunnen je direct in contact brengen met een geschikte advocaat voor goed scheiden.

Echtscheidingsadvocaat

Kies je voor een eigen advocaat? Dan helpt de advocaat jou bij de scheiding en komt deze op voor jouw belangen. Jouw (ex-)partner neemt ook een eigen advocaat in de arm. Meestal wordt voor een eigen advocaat gekozen als partners weinig tot niet meer met elkaar communiceren.

Mediation

Een mediator kan je helpen als jij en je partner gaan scheiden. Samen met de mediator worden afspraken op papier gemaakt over de eventuele kinderen en een ouderschapsplan, de woning en financiën. Er wordt oplossingsgericht met jullie meegedacht.

Zo worden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over een omgangsregeling bij kinderen, denk aan co ouderschap. Het is dan van belang dat de partners nog goed met elkaar kunnen communiceren. Zo kunnen jullie samen alle afspraken maken. Achteraf heb je nog wel een advocaat nodig om het echtscheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank.

Ieder een eigen advocaat

Kom je er samen niet uit? Dan kun je met jouw eigen advocaat een eenzijdig verzoekschrift tot echtscheiding indienen. Samen met je advocaat bespreek je dan enkel jouw situatie. Jouw partner krijgt de gelegenheid om – ook met een eigen advocaat – een verweerschrift in te dienen.

Daarna vindt er een zitting bij de rechter plaats waar de standpunten kunnen worden toegelicht. De rechter neemt uiteindelijk de beslissing.

Advocaat of mediator inschakelen

Twijfel je over wie je wilt inschakelen of heb je behoefte aan advies? Bel ons op en leg je situatie aan ons voor. Wij kunnen je adviseren wat je het best kunt doen. Als je het fijn vindt, brengen we je ook meteen in contact met een echtscheidingsadvocaat.

Als de scheiding uiteindelijk rond is, moet deze worden ingeschreven bij de registers van de burgerlijke stand bij de gemeente. Je advocaat kan je hier verder over informeren.

 

Op de website vind je meer informatie of verschillende onderwerpen rondom scheiding.