10+ jaar

Toonaangevend in rechtshulp

150+

Gespecialiseerde advocaten

30.000+

Juridische zaken behandeld

Home | Hulp bij scheiding

Soorten hulp bij scheiding

Wanneer je besluit om te gaan scheiden komt er van alles op je af. Het is belangrijk dat je de echtscheidingsprocedure ingaat met goede begeleiding. Maar waar zou je moeten beginnen of wat zijn de opties? Wil je daarom hulp inschakelen bij jouw scheiding, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We kunnen je direct in contact brengen met een geschikte advocaat of mediator.

Echtscheidingsadvocaat

Kies je voor een eigen advocaat, dan helpt de advocaat jou bij de scheiding en komt hij/zij op voor jouw belangen. Jouw (ex-)partner kiest ook voor een eigen advocaat. Meestal wordt een eigen advocaat gekozen wanneer de communicatie tussen partners is verslechterd en het niet meer mogelijk is om samen tot afspraken te komen. Meer informatie.

Mediator

Een mediator kan je helpen bij de scheiding. Samen met de mediator maken jullie afspraken over de scheiding, de kinderen, de woning en de financiƫn. Hierbij is het van belang dat de partners nog goed kunnen communiceren, omdat zij uiteindelijk samen tot afspraken moeten komen. Ook is achteraf nog een advocaat nodig om de echtscheidingsverzoek te kunnen indienen. Meer informatie.

Ieder een eigen advocaat

Als je er niet in onderling overleg uit komt, kan je met jouw eigen advocaat een eenzijdig verzoekschrift indienen. Jouw partner krijgt dan de gelegenheid om – ook met een eigen advocaat – een verweerschrift in te dienen. Daarna vindt er een zitting bij de rechter plaats waar de standpunten kunnen worden toegelicht. De rechtbank doet daarna de uitspraak. Meer informatie.

Advocaat of mediator inschakelen

Twijfel je over wie je wil inschakelen of heb je behoefte aan advies. Lees hier meer over de verschillen tussen een advocaat en een mediator. Of bel ons en bespreek je situatie, wij kunnen je adviseren wat je het beste kunt doen. Desgewenst brengen we je ook meteen in contact met een echtscheidingsadvocaat.

Of laat ons jou terugbellen.

Op werkdagen bellen we je binnen 1 uur terug.